De prijswinnaars van de Kastelentocht 2019

Onze gelegenheidsjuryleden Roel de Vries, Daniella van den Heuvel, Amy Remmerswaal, Daniëlle Klootwijk en juryvoorzitter Herman Laméris (zie foto) kozen zondag 18 augustus 2019 de volgende prijswinnaars:

Categorie Langspan – rijtuignummer 15
In de prijzen viel de heer Co Wempe met zijn Engelse Private Road Coach uit 1895, gebouwd door Morgan & Co. Volgens de jury gaf de afgestemde kleding van de equipage de doorslag.

Categorie Tweespan – rijtuignummer 1
Zo zie je maar: samenwerken loont! De paarden zijn van de heer Wim Nouwen en het rijtuig is van de heer Ton Bergsma. Het is een Franse Jachtwagen uit 1900 van Binder Aine uit Parijs. De heer Bergsma heeft het rijtuig zelf gerestaureerd.

Categorie Enkelspan – rijtuignummer 19
De heer Roberto Elsing, kersvers lid van vereniging De Stichtse Aanspanning, sleept direct een prijs in de wacht! Hij reed met een Duitse Victoria uit 1890, gebouwd door Köhler.

De best geklede dame – rijtuignummer 7
Wat een charmante damesaanspanning is deze Ponygig van mevrouw Sabine Beumer! Beide dames hadden veel zorg besteed aan hun kleding, aanspanning én natuurlijk Shetlander Kees! Maar de jonge groom werd extra in het zonnetje gezet als best geklede dame, als aanmoediging om enthousiast te blijven voor deze tak van sport.

De best geklede heer – rijtuignummer 35
De prijs in deze categorie ging naar de heer H. de Goeij, die samen met zijn groom opviel door hun harmonieuze verschijning. De heer De Goeij reed gisteren met zijn Officierswagen uit Oost-Europa, waarbij het paard langs een langboom loopt.